23 kwietnia 2020 r.
Witam Was serdecznie!
Temat: BUDYŃ - PROSTY, DOMOWY I PYSZNY
Plan lekcji:
Przysposobienie do pracy - 1 godz. 
Budyń znamy wszyscy – wystarczy otworzyć paczkę, zagotować mleko i dalej postąpić według prostej instrukcji na opakowaniu. Jest smaczny i kojarzy się z dzieciństwem:)
Dzisiaj nauczymy się gotować własny budyń. W tym celu należy przygotować:
1 jajko (można tylko żółtko)
2 łyżeczki mąki pszennej
2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
400 ml mleka
1 opakowanie cukru waniliowego (lub jeśli nie mam to zwykły cukier –ilość według smaku i uznania plus kilka kropli aromatu waniliowego)
1 łyżka masła (bo podnosi smak budyniu oraz dobrze wpływa na jego wygląd i aksamitną konsystencję)
Czas przygotowania: do 10 minut
Zapraszam do obejrzenia filmiku jak przygotować budyń o smaku waniliowym, proszę kliknąć w link: https://youtu.be/35PX5hbbTOI
Zapraszam do obejrzenia!


Smacznego:) Czekam na zdjęcia i komentarze na blogu!

Komentarze

Prześlij komentarz

Popularne posty z tego bloga